Türkiye Kültür Yolu Festivali yolculuğu Adana’dan başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca düzenlenen “Türkiye Kültür Yolu Festivali”nin bu yılki yolculuğu, ilk durak olan Adana’da, Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı ile başladı.

Vali Yavuz Selim Köşger, Adana Müze Kompleksi’nde gerçekleştirilen festivalin açılış programında gazetecilere, Adana’nın festivaller ve kültürel etkinlikler şehri olduğu söyledi.

Festival ile kentte bu yıl 13’üncüsü düzenlenen karnavalın eş zamanlı yapıldığını dile getiren Köşger, “9 günde çok sayıda etkinliğin olacağı, dolu dolu bir festival ve karnaval gerçekleştirilecek.” diye konuştu.

Köşger, Adana’nın gastronomisiyle ilgili de etkinlikler yapılacağını belirterek “Adana bir şehir olarak komple doya doya şenliklerle eğleniyor.” dedi.

“Bu yıl 20 şehir Türkiye Kültür Yolu Festivali’ni yine deneyimlemiş olacak”

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü de olan festivalin genel direktörü Selim Terzi de etkinliğin 5’inci yılına girdiklerini anlattı.

Yılın ilk festivalini yaptıklarını dile getiren Terzi, “Adana ile Türkiye Kültür Yolu Festivali artık başlamış oldu. Bizim için çok kıymetli.” dedi.

Terzi, Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un vizyon projesi olarak başladığını ifade ederek şöyle konuştu:

Hem yurt içinde vatandaşlarımız güzel tepkiler verdiler hem de yurt dışında Avrupa Festivaller Birliği’ne çok hızlı bir kabul aldı. Türkiye Kültür Yolu Festivali, içerik olarak baktığınızda gerçekten 7’den 70’e mottosunun tam da karşılık bulduğu bir etkinlik dizisi. Konserlerden, dijital sergilerden geleneksel sanatlara kadar pek çok etkinliği içinde barındırıyor. Yaşayan mirasımızı, geleneklerimizi ve kültürümüzü çocuklara ve gençlere aktarma adına Türkiye Kültür Yolu Festivali’ni bir fırsat olarak görüyoruz. Adana özelinde çok kıymetli işler var. Adana hemşehrilerimiz ve kıymetli misafirlerimiz, festivalin web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından etkinliklerin detaylarına ulaşabilirler. Bu yıl 20 şehir Türkiye Kültür Yolu Festivali’ni yine deneyimlemiş olacak.”

Konuşmaların ardından Vali Köşger ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Genel Direktörü Terzi, festival etkinliklerinin gerçekleştirdiği alanları gezdi.

Katılımcılar, “Bahar Çiçekleri ve Adana’nın Eski Fotoğrafları”, “Sabahçı Kahvesi ve Misis’ten Yükselen Tarih”, “”Pablo Picasso: Yaratılış Her Şeydir”, “Çarpana ve Türkiye’nin Minyatürleri” adlı sergileri inceledi, sanatçılardan eserler hakkında bilgi aldı.

Türkiye’de 9 Kasım’a kadar 20 şehirde düzenlenecek kültür sanat maratonu, sergilerden konserlere, söyleşilerden atölyelere çok sayıda etkinlikte yüzlerce sanatçıyı sanatseverlerle buluşturacak.

Festivalin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilk durağı olan Adana, 13 Nisan’a kadar birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Geçen yıl Adana ayağına dahil edilen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı ile festival daha da coşkulu geçecek. (AA)

 

Related Posts

Diyarbakır İçkale Müze Kompleksi’ni 2025’in ilk 6 ayında 141 bin kişi ziyaret etti

Diyarbakır İçkale Müze Kompleksi’ni 2025’in ilk 6 ayında 141 bin kişi ziyaret etti

Bursa abonman kalktı mı? Burulaş duyurdu: Bursa toplu taşıma zamlı ücretleri Temmuz 2025

Bursa’da toplu taşıma ücretlerine gelen zam ve abonman sisteminin kaldırıldığına dair iddialar, şehirde yaşayan vatandaşların gündeminde. Burulaş tarafından 7 Temmuz 2025 tarihinde duyurulan yeni zamlı tarifeler, BursaRay, otobüs, tramvay ve özel halk otobüslerinde uygulanmaya başlandı. Peki, Bursa abonman kalktı mı? Bursa toplu taşıma yeni ücretleri 2025 ne kadar oldu? İşte Bursa toplu taşıma zamlarıyla ilgili tüm detaylar…

LGS tercih süreci 14 Temmuz’da başlıyor: ‘Seçenekleri artırın’

Özel Taş Okulu Müdürü Dr. Burcu Aybat öğrencilere ve velilere önerilerde bulundu.

“Cam Gibi Değil Kum Gibi” atölyesi; “Sanat buluşmaları ile deprem sonrası gençlerin düşünme biçimleri şekilleniyor”

“Cam Gibi Değil Kum Gibi” atölyesi; “Sanat buluşmaları ile deprem sonrası gençlerin düşünme biçimleri şekilleniyor”

SON DAKİKA HAVA DURUMU TAHMİNLERİ 29 HAZİRAN 2025 | Yarınki hava nasıl olacak, Pazar günü yağmur yağacak mı? Meteoroloji’den İstanbul ve birçok ile sağanak yağış ile fırtına uyarısı!

Hava durumu tahminleri il il Meteoroloji’nin son dakika raporu ile yayınlandı. İstanbul’da hafta ortasından itibaren 35 derecenin üzerine çıkan sıcak hava yerini sağanak yağışa bırakacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu değerlendirmelerine göre, Pazar günü Marmara Bölgesi’nde Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova’da kuvvetli rüzgar etkili olacak. Aynı zamanda, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Ordu çevreleri ile Giresun’un iç kesimlerinde sağanak yağış görülecek. Meteoroloji’den yapılan açıklamada, “Rüzgarın, Marmara’nın güneyi ile Kuzey ve Kıyı Ege’de kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” ifadeleri yer aldı. Peki, Pazar günü hava nasıl olacak? Yarın İstanbul’da yağmur var mı? İşte, İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 29 Haziran hava durumu değerlendirmeleri.

Kadir Has Üniversitesi, THE Impact Rankings 2025’te Yükselişte…

Sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik çalışmalarıyla hem ulusal hem küresel ölçekte önemli bir konum elde eden Kadir Has Üniversitesi, adalet, toplumsal cinsiyet eşitliği ve nitelikli eğitim gibi alanlarda da liderliğini pekiştirdi.