Süt dişlerinin tedavisi neden önemli?






Süt Dişlerinin Tedavisi Neden Önemli?


İstanbul (İGFA) – Süt Dişlerinin Tedavisi Neden Önemli?

Diş hekimi ziyaretlerini yetişkinler bile zorlayıcı olarak nitelendirirken, söz konusu çocuklar olunca durum biraz daha karmaşık bir hale geliyor. Hele ki rutin kontroller ihmal edilmiş ve çocuk diş hekimine diş ağrısı şikâyeti ile başvurulmuşsa, çocuk hastanın yapılması gereken diş tedavileri için uyum göstermesi de her zaman mümkün olmuyor.

Ebeveynlerin en sık sorduğu soru ‘Süt dişi değil mi tedavi edilmesine gerek var mı?’ oluyor. Çocuk Diş Hekimliği Uzmanı Dt. Nurgül Demir, bu sorunun cevabını verdi.

Erken diş çekimlerine dikkat!

Çocuk Diş Hekimliği Uzmanı Dt. Nurgül Demir, süt dişlerinin ideal düşme zamanlarına kadar ağızda tutulması büyük önem taşıdığını söyledi.

Uzun süre tedavi edilmediği için genişleyerek dişte boyut kaybına sebep olan diş çürükleri, enfeksiyona veya başka bir etkene bağlı olarak bazı sonuçlar doğurabileceğini ifade eden Demir, “Düşme yaşı gelmeden çekilen ‘erken süt dişi çekimleri’ daimi dişlerin dizileceği çene arkı üzerinde yer kaybına sebebiyet vererek, daimi diş diziliminde çapraşıklıklara ve dişlerin gömülü kalmasına yol açabilir. Bu yer kaybı, dişlerinde çapraşık dizilim, çenelerinde kapanış bozukluğu olan ya da genetik yatkınlık sebebiyle olması beklenen bir hastanın probleminin şiddetlenmesine de sebep olabilir” dedi.

Diş çürüklerinin genel sağlık üzerindeki etkilerine de değinen Nurgül Demir, zamanında tedavi edilmeyen diş çürükleri ilerleyerek, dişte enfeksiyon oluşmasına neden olabildiğini söyledi.

“Özellikle doğuştan kalp hastalığı ile dünyaya gelen çocuklarda ağız hijyeninin en üst seviyede idame ettirilmesi ve diş çürüğüne bağlı enfeksiyonların önlenmesi göz ardı edilemez bir öneme sahiptir” diyen Dt. Demir, “Kalp kası enfeksiyonu olarak bilinen, ‘enfektif endokardit’ gelişmesi riski bu çocuklarda yüksektir. Diş enfeksiyonları, diş tedavileri, günlük diş bakım rutinleri sırasında oluşabilecek bakteri yayılımı enfektif endokardite sebep olabilir.” dedi. Dt. Demir diş çürüklerinin önlenmesi gerektiğini ifade etti.


Related Posts

Ani hava değişimi psikolojinizi bozabilir!

Klinik Psikolog Fulda Koyun Karaçiçek, güneşli havadan birden yağışlı havaya geçme gibi dalgalanmaların psikoloji üzerinde çok büyük etkilere sahip olduğunu belirterek, “Beyindeki serotonin düzeyleri değişebilir. Bu da motivasyon bozukluğuna, huzursuzluğa ve hafif depresif belirtilere yol açabilir” dedi.

Takviyelere ‘kurul’

Son yıllarda peynir ekmek gibi satılan ve insanlar üzerinde giderek bağımlılık oluşturmaya başlayan takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasından kişilerce nasıl kullanılacağına değin kurul onayı geliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde ya da …

Hepsini yurttaşlara yedireceklerdi! Adana’da sağlık skandalı: 240 kilosu imha edildi!

Çukurova ilçesindeki fuar alanında gerçekleştirilen Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’nda gıda mevzuatına uygun olmayan ve düşük fiyatlı gıda satışı yapıldığı yönünde bakanlığa gelen ihbarın Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirilmesi …

Canlı beyin dokusu hücrelerinde demansa çare aranıyor

Çağın en büyük sorunlarından olan unutkanlık, demans ve Alzheimer hastalıklarına karşı yeni çalışmalar denenmeye devam ediliyor. Bilim insanları demansı tedavi etme arayışını hızlandırmak için canlı insan beyin dokusu kullanmaya başladı. Doku kültürü çalışmalarından yararlanan deney ekibi dünyada bir ilki başardı.

Herkes böyle uyuyor ama kimse yaptığı hatayı bilmiyor

Yanlış yastık seçimi geceleri sık uyanmaya, boyun ağrılarına ve yorgunluğa yol açabiliyor. Uzmanlar, vücut yapınıza ve uyku pozisyonunuza uygun doğru yastığı seçmenin, kaliteli bir uyku için ilk adım olduğuna dikkat çekti.

Doğru sandığınız egzersizler sağlığınıza zarar verebilir!

Geçirdiği trafik kazası sonrası yanlış tedaviyle kolunu neredeyse kullanamaz hale gelen 80 yaşındaki Mehmet Tuncay Üstüoğlu, doğru tedavi süreci ve doğru egzersizlerle sağlığına kavuştu. Uzmanlar, cerrahi müdahale sonrası rehabilitasyon sürecinde yapılan yanlış egzersizlerin tedavi başarısını ciddi şekilde etkileyebileceğini vurguladı. İşte dikkat edilmesi gereken kritik noktalar…