Bahçeşehir Kolejinden yurt dışı üniversitelere kabulde büyük rekor

“`html

Başarılı öğrenciler, bu önemli başarıyı kutlamak amacıyla İstanbul’daki Bahçeşehir Koleji Nakkaştepe 50. Yıl Kampüsü’nde bir araya geldi. Kutlama etkinliğine Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Begüm Yücel, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Koç, müdür yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler katılım gösterdi.

Bahçeşehir Koleji Kutlama
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Özlem Koç,
“Bu yıl da sevgili öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, ‘Başarı Bahçeşehir Koleji geleneğidir’ mottosuyla büyük Bahçeşehir ailemizi ve ülkemizi onurlandırdı. Bahçeşehir Koleji ailesi olarak İkinci gururumuzu, dünyaca ünlü üniversitelerden kabul alan 296 öğrencimize borçluyuz. Bugünkü bu özel anı sizlerle paylaşmak bizim için büyük bir mutluluk kaynağı”


diye ifade etti.
Stanford, Oxford, Princeton, Imperial College London, Bocconi, British Columbia ve daha birçok prestijli üniversiteden tam burslu kabul alan öğrencilerin mutluluğunu vurgulayan Koç, bu başarıların öğrencilerin potansiyellerini keşfetmelerine olanak tanıdığını belirtti. Koç ayrıca,
“Bahçeşehir Koleji, bilim, teknoloji ve evrensel değerleri eğitim öğretim anlayışının merkezine alarak başarıya ulaşmanın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor”


dedi.
Öğrencilerin Başarıları

Kız Öğrencilerin Dünya Genelinde Ses Getiren Başarı Hikâyeleri

Özlem Koç, kız çocuklarının ve kadınların eğitime eşit erişiminin yalnızca bir eğitim meselesi değil, aynı zamanda sosyal ve ekonomik kalkınmanın bir gerekliliği olduğunu ifade etti. Koç, Bahçeşehir Koleji’nde eğitim gören kız öğrencilerin uluslararası başarı hikayeleri yazdığını vurguladı.

Özlem Koç, geçmiş yıllardaki öğrenci başarılarına da değinerek, “Neval, okurken Microsoft tarafından ‘Yılın Kadın Yazılımcısı’ seçildi, şimdi Stanford Üniversitesi’ndeyken önemli projeler üretiyor. Ayrıca, Karen’inki gibi çamaşır makinelerindeki su ve enerji tüketimini %90 azaltan bir yenilik yaparak şu an Stanford’da eğitimine devam ediyor. Bu tür öyküler, kız öğrencilerimizin STEM alanlarında daha fazla yer almasına ilham vermektedir. Onlara eğitim fırsatları sunmaya ve özgüvenlerini artıracak bir ortam yaratmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin Projeleri

“Hayalim, Teknolojiyi İnsanlık Yararı İçin Kullanmak”

LGS Türkiye birincisi olan Bahçeşehir Koleji Kemerburgaz Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi İrem Deniz Küçükköse, dünya çapında yedi üniversiteden tam burslu kabul alarak dikkatleri üzerine çekti. Küçükköse, “Hayalim, insanlığa fayda sağlayacak bir teknoloji girişimcisi olmak. Bu hedef doğrultusunda, Pennsylvania Üniversitesi’nin çift diploma programında eğitim alacağım. Üniversite yıllarım zorlu geçecek, ancak karşılaşacağım zorlukları aşmak ve fırsatları değerlendirmek için sabırsızlanıyorum” diye konuştu.

Uluslararası alanda ödüller kazanmış projelere sahip Bahçeşehir Koleji Kemerburgaz Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi Emine Bengisu Gökçe, Johns Hopkins Üniversitesi’nde tam burslu alarak katılma fırsatı elde etti. Gökçe, “Mühendislik ve tıbbın kesişiminde projeler geliştiriyorum. Stanford Üniversitesi’nde geliştirdiğim cihaz, lupus hastalarının hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Atatürk’ün “Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmaz” sözü benim için bir yol haritası oldu” ifadelerini kullandı.

“Yapay Zeka Destekli Sağlık Teknolojileri Geliştirebilirim”

Bahçeşehir Koleji İzmir 50. Yıl Fen ve Teknoloji Lisesi’nden kabul alan Mehmet Cem Yedekçi ise,
“5 yıl süren sıkı çalışmalarım sonrası Stanford, University of California Berkeley, Columbia ve diğer prestijli üniversitelerden kabul aldım. Sağlık alanında yapay zekanın sunduğu yeniliklerin, teorik olarak milyonlarca hayatı kurtarabileceğini biliyorum, bu benim için heyecan verici bir fırsat. Stanford’da insanların hayatlarına dokunacak projeler geliştirmek istiyorum”


diyerek hislerini ifade etti.

“Hayalimi Gerçekleştiriyorum”

Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi Beyza Kaya, Stanford Üniversitesi’nden kabul aldığı için büyük bir mutluluk yaşadığını belirterek,
“Bu kabul, sadece bir başarı değil, aynı zamanda hayalini kurduğum geleceği de temsil ediyor. Ailem ve arkadaşlarımda aldığım destek beni çok güçlü kıldı. Stanford’da yapay zeka ve sürdürülebilirlik alanlarında projeler geliştirmeyi arzuluyorum”


dedi. Kutlama, katılımcıların topluca fotoğraf çektirmesi ve pasta kesimiyle sona erdi.

“`

Related Posts

GSB Spor Okulları Yaz Programı Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Muğla’da düzenlediği GSB Spor Okulları ile çocuklar ve gençlere eğlenceli ve gelişim odaklı yaz programları sunuyor. Katılımcılar çeşitli branşlarda eğitim alırken, spor aracılığıyla sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanıyor.

Adli Tatil ne zaman başlıyor? 2025 Adli Tatil ne zaman bitecek? İşte merak edilen tarihler

Temmuz ayının gelişiyle birlikte birlikte özellik adli mercilerde işi olanlar merak içerisinde “Adli tatil ne zaman başlayacak ne zaman bitecek?” sorusunun cevabını araştırıyor. Bilindiği üzere Adli tatil süresince nöbetçi mahkemeler haricinde tüm yargılama faaliyetlerinin büyük kısmı duruyor. Bu nedenle dava tarihleri de Adli tatil sonrasına erteleniyor. Peki, 2024 Adli tatil ne zaman başlayacak? İşte merak edilen 2025 Adli tatil başlangıç ve bitiş tarihi…

Diyarbakır İçkale Müze Kompleksi’ni 2025’in ilk 6 ayında 141 bin kişi ziyaret etti

Diyarbakır İçkale Müze Kompleksi’ni 2025’in ilk 6 ayında 141 bin kişi ziyaret etti

Bursa abonman kalktı mı? Burulaş duyurdu: Bursa toplu taşıma zamlı ücretleri Temmuz 2025

Bursa’da toplu taşıma ücretlerine gelen zam ve abonman sisteminin kaldırıldığına dair iddialar, şehirde yaşayan vatandaşların gündeminde. Burulaş tarafından 7 Temmuz 2025 tarihinde duyurulan yeni zamlı tarifeler, BursaRay, otobüs, tramvay ve özel halk otobüslerinde uygulanmaya başlandı. Peki, Bursa abonman kalktı mı? Bursa toplu taşıma yeni ücretleri 2025 ne kadar oldu? İşte Bursa toplu taşıma zamlarıyla ilgili tüm detaylar…

LGS tercih süreci 14 Temmuz’da başlıyor: ‘Seçenekleri artırın’

Özel Taş Okulu Müdürü Dr. Burcu Aybat öğrencilere ve velilere önerilerde bulundu.

“Cam Gibi Değil Kum Gibi” atölyesi; “Sanat buluşmaları ile deprem sonrası gençlerin düşünme biçimleri şekilleniyor”

“Cam Gibi Değil Kum Gibi” atölyesi; “Sanat buluşmaları ile deprem sonrası gençlerin düşünme biçimleri şekilleniyor”