Araştırma: İçtiğiniz kahve türü kalp krizi riskinizi artırabilir

Filtre Kahve İçmek Kalp Krizi Riskini Azaltabilir

Norveç’te gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, kahve tercihinin kalp krizi riskini etkileyebileceği ortaya çıktı. Uzmanlar, filtre kahve içmenin kalp hastalığı riskini azaltmada daha etkili olabileceğini belirtti.

Araştırmacılar, 20 binden fazla kişinin günlük kahve alışkanlıklarını inceledi. Katılımcılar, günlük kahve tüketimlerine göre 1-2 bardak, 3-5 bardak ve 5’ten fazla kahve içen gruplar olarak kategorilendirildi.

Farklı kahve türleri olan filtre, toz ve kapsül kahveler de incelenirken, uzmanlar kadınların günlük ortalama dört fincandan az kahve içtiğini, erkeklerin ise ortalama olarak beş bardak kahve tükettiğini belirledi.

“Filtre Kahve Kolesterolü En Az Artıran Kahve Türü”

Uzmanlar, filtre kahvenin kolesterolü en az artıran kahve türü olduğunu vurgularken, aşırı kahve tüketiminin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti.

Düşük miktarda kahve tüketenlerin (günde iki fincandan az içenler) tercih ettikleri kahve türünden endişelenmemesi gerektiğini ifade eden uzmanlar, günde üç fincandan fazla kahve içenlerin ise tüketimlerine özen göstermesi gerektiğini vurguladı. (DHA)


“Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk anlatıyor

Related Posts

Havalar ısınıyor, uzmanlar uyardı: KKKA hastalığı bulaştıran keneler mayıs ve ağustos arasında daha aktif

Havalar ısınıyor, uzmanlar uyardı: KKKA hastalığı bulaştıran keneler mayıs ve ağustos arasında daha aktif

Yurtdışı seyahatlerinde aşı ve sağlık danışmanlığı artık ücretsiz

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde faaliyet gösteren 56 Seyahat Sağlığı Merkezi’nde yurt dışına çıkan Türk vatandaşlarına gidecekleri ülkelerin sağlık risklerine yönelik ücretsiz olarak bireysel danışmanlık hizmeti sunuluyor.

Ani hava değişimi psikolojinizi bozabilir!

Klinik Psikolog Fulda Koyun Karaçiçek, güneşli havadan birden yağışlı havaya geçme gibi dalgalanmaların psikoloji üzerinde çok büyük etkilere sahip olduğunu belirterek, “Beyindeki serotonin düzeyleri değişebilir. Bu da motivasyon bozukluğuna, huzursuzluğa ve hafif depresif belirtilere yol açabilir” dedi.

Takviyelere ‘kurul’

Son yıllarda peynir ekmek gibi satılan ve insanlar üzerinde giderek bağımlılık oluşturmaya başlayan takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasından kişilerce nasıl kullanılacağına değin kurul onayı geliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde ya da …

Hepsini yurttaşlara yedireceklerdi! Adana’da sağlık skandalı: 240 kilosu imha edildi!

Çukurova ilçesindeki fuar alanında gerçekleştirilen Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’nda gıda mevzuatına uygun olmayan ve düşük fiyatlı gıda satışı yapıldığı yönünde bakanlığa gelen ihbarın Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirilmesi …

Canlı beyin dokusu hücrelerinde demansa çare aranıyor

Çağın en büyük sorunlarından olan unutkanlık, demans ve Alzheimer hastalıklarına karşı yeni çalışmalar denenmeye devam ediliyor. Bilim insanları demansı tedavi etme arayışını hızlandırmak için canlı insan beyin dokusu kullanmaya başladı. Doku kültürü çalışmalarından yararlanan deney ekibi dünyada bir ilki başardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir