Erzurum’da Türkçe Yaz Okulu

Erzurum’da 15 Ülkeden Kursiyerler Türkçe Yaz Okullarında Buluşuyor

Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulları kapsamında 15 ülkeden Erzurum’a gelen kursiyerler, Türkçeyi eğlenceli etkinliklerle öğrenme fırsatı buluyor. Enstitü ile Atatürk Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATATÖMER) işbirliğinde 15 ülkeden aralarında öğrencilerin de olduğu 15 kursiyer, 1 Temmuz’da Erzurum’a geldi.

Endonezya, Meksika ve Fas gibi ülkelerden gelen kursiyerler, 20 gün süreyle kalacakları kentte Türkçeyi ve Türk geleneklerini eğlenceli etkinliklerle öğreniyorlar. Hafta içi öğlene kadar ATATÖMER’de Türkçe ve geleneksel oyunlar eğitimi alan kursiyerler, öğleden sonra da kentteki tarihi mekanları geziyorlar.

Şehirdeki tarihi ve turistik mekanlarda eğlenceli zaman geçiren öğrenciler, dilini ve geleneklerini öğrendikleri Türkiye’nin gönüllü kültür elçileri olacaklar. ATATÖMER’de Öğretim Görevlisi Dr. Zülal Şenol Ebren, kursiyerlerin Erzurum’un yöresel lezzetlerini beğendiklerini söyledi. Ebren, kursiyerlerle çeşitli etkinlikler yaparak Türkçe öğrettiklerini ve öğrencilerin eğlenerek Türkçe öğrendiklerini belirtti.

Yunus Emre Enstitüsü Destek Hizmetleri Daire Başkanlığında görevli Adil Güneş ise yaz okullarının Türkiye’de 23 şehirdeki 29 üniversitede devam ettiğini ve toplam 750 öğrencinin katıldığını dile getirdi. Erzurum’a gelen kursiyerlerin Türk kültürünü ve dilini öğreneceklerini belirten Güneş, öğrencilerin burada 22 gün boyunca Türkçe dersleri aldıklarını ve kültürel faaliyetlere katıldıklarını vurguladı.

Endonezya’dan gelen Tanıa Nazrın Nasutıon, “Erzurum’da Türkçe ve Türk kültürünü öğreniyorum. Buradaki müzeleri gezdik, yöresel yemekler yedik. Türk kültürünü çok sevdim, en çok Palandöken’i beğendim çünkü manzarası çok güzel.” ifadelerini kullandı. Fas’tan gelen Noureddin Dahrouch ise Türkçenin önemine vurgu yaparak, “Türkiye’de büyük İslam tarihi var. Müslümanlar olarak birbirimizi anlamamız önemli, Türkçe öğrenmek de bu anlamda önemli.” dedi.

Meksika’dan gelen Uçak Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Roberto Eduardo Castro Lopez ise Türkiye’yi çok sevdiğini ve burada Türk kültürünü keşfettiğini belirtti. Doğu Afrika ülkesi Burundi’den gelen Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Arıella FatumaUwıntore ise Türkçesini geliştirmek için Erzurum’a geldiğini ve şehri harika bulduğunu ifade etti.

Related Posts

UEFA Avrupa Ligi: Kuralar çekildi, Beşiktaş’ın eşleşmesi belli oldu

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’ndeki eşleşmesi belli oldu.

MEB Bilgi İşlem Genel Müdürü neden görevden alındı? Bakan Tekin’den merak edilen soruya yanıt

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bilgi İşlem Genel Müdürü Özgür Türk’ün görevden alınmasının LGS’deki usulsüzlük iddialarıyla ilgisi olmadığını açıkladı. Görev değişikliğinin önceden planlandığını belirten Bakan Tekin, ”Kurumsal körlük oluştu. Özgür Bey’i başka bir pozisyonda değerlendireceğiz” dedi.

Restoran Kavgasında 4 Yaralı

Konya’da çocukları masadan kaldırılan polis memuru ile restoran sahipleri arasında kavga çıktı.

Ruhsatsız Silah ve Uyuşturucu Operasyonu

Hayrabolu, Kapaklı ve Çerkezköy’de ruhsatsız silah ve uyuşturucu ele geçirildi, şüpheliler gözaltına alındı.

İsrail’in Suriye saldırısı son damla oldu, Beyaz Saray bıktı: ‘Her şeyi bombalıyor, Bibi delirdi’

İsrail’in Suriye’deki bombardımanları Trump yönetiminde sabrı taşırdı. Beyaz Saray yetkilileri Netanyahu’nun “her yeri bombalayan” tutumunun bölgede istikrarı bozduğunu savunuyor. Gazze’deki bir kilisenin vurulması ve Şam’daki saraya düzenlenen saldırılar sonrasında Trump ekibinden sesler yükseldi: “Netanyahu uslanmayan bir çocuk gibi davranıyor.”

Sadece olağanüstü durumlarda kullanılabiliyor, Valilik mobilya almak için o yöntemi kullandı

Gaziantep Valiliği, yalnızca olağanüstü durumlarda başvurulabilen 21/f pazarlık usulüyle makam odası mobilyası almak için ihale düzenledi. İki firmanın davet edildiği ihalede, kazanan firmaya 2 milyon 550 bin TL ödendi.