Yapay zeka Pokémon oynarken panikledi: Öyle hamleler yaptı ki Google bile şaşırdı

Yapay Zekaların Pokémon Oyunundaki İlginç Tepkileri

Yapay zekalar artık Pokémon oyunu oynuyor ancak beklenmedik davranışlar sergileyerek izleyenleri şaşırtıyor. Google’ın yapay zekası Gemini, oyun sırasında mantıksız kararlar alıyor ve panik halinde hatalı seçimler yapıyor.

PANIĞA KAPILAN YAPAY ZEKA

Google DeepMind ve Anthropic’in ortaklaşa yaptığı deneylerde, Gemini ve Claude isimli yapay zekalar Pokémon oyununda test edildi. Özellikle Google’ın Gemini 2.5 Pro modeli, beklenmedik tepkiler vererek simüle edilmiş bir panik durumu sergiledi.

Google araştırmacılarına göre, yapay zeka stres altında problem çözme yeteneğini kaybederek mantıksız kararlar almaya başlıyor.

SİNYALLER KARIŞTI, PLANLAR ALT ÜST OLDU

Gemini, oyun sırasında karakterlerinden biri yenilgiye yaklaştığında stratejisini unutuyor ve yanlış seçimler yapıyor. Bu durum, yapay zekanın karar verme becerisinin ciddi şekilde zedelendiğini gösteriyor.

İzleyiciler de Twitch üzerinden yapılan yayınlarda bu beklenmedik davranışları fark ederek şaşkınlıklarını dile getirdiler.

UZUN SÜREN OYUN HEYECANI

Gemini’nin Pokémon oyununu bitirme süresi dikkat çekiciydi: İlk başta tam 813 saat süren oyun, yapılan iyileştirmelerle 406,5 saate düşürüldü. Karşılaştırma yapmak gerekirse, bir çocuk benzer bir oyunu çok daha kısa sürede tamamlayabiliyor.

Yapay zekanın uzun süren oyun tecrübesinin arkasında genellikle stres anlarında alınan mantıksız kararlar yatıyor.

CLAUDE İSE FARKLI SONUÇLAR ORTAYA KOYDU: “SANAL İNTİHAR” GİRİŞİMİ

Anthropic’in Claude modeli de benzer bir durumda başarısız oldu. Bir mağarada sıkışan yapay zeka, çıkış yolunu bulamayınca Pokémon’larını bilerek feda etti. Ancak bu strateji, oyunun temel mantığına uygun olmadığı için başarısızlıkla sonuçlandı.

Bu durum, yapay zekanın bazı durumlarda çocuklardan dahi daha basit düşünebileceğini gözler önüne serdi.

ZEKİLİĞİN GÖSTERİLDİĞİ ANLAR

Yine de, Gemini bazı durumlarda etkileyici performanslar sergiledi. Özellikle kaya bloklarının çözülmesi gereken bölümlerde hızlıca doğru çözümler üretebiliyordu. Bu sayede, Google’ın özel alt ajanlarıyla bile karmaşık bölümlerde başarı sağlanabiliyordu.

Yapay zeka paniklemediğine göre de, bazen insanlar gibi mantıksız kararlar alabildiğini gösteren bu durum, yapay zekaların sadece rasyonel değil, aynı zamanda irrasyonel adımlar da atabildiğini gösteriyor.

Related Posts

Xbox ve PlayStation için yeni konsolların gelmesi yıllar alabilir

Yeni nesil konsolların çıkışına yönelik yeni iddialar ortaya çıktı. Buna göre Sony, PlayStation tarafında Microsoft’ta Xbox tarafında yeni konsollarını 2027 yılında çıkartabilir.

Honor telefon pazarının en incesi olma yolunda

Honor, katlanabilir telefon segmentindeki iddiasını Magic V5 modeliyle sürdürüyor. Şirket, 2 Temmuz’da resmi olarak tanıtılacak olan bu yeni cihazın, sektördeki en ince ve en hafif katlanabilir telefon olacağını iddia ediyor. Bu iddia, özellikle Oppo …

Uçan su taksilerle geleceğe yolculuk! Çevreci ulaşımın yeni yüzü

Uçan su taksileri, şehirlerdeki ulaşım sorunlarına yenilikçi bir çözüm sunarak bilim dünyasının ve ulaşım uzmanlarının dikkatini çekti. Elektrikle çalışan, su üzerinde birkaç metre yükselerek ilerleyen bu araçlar, trafik karmaşasını ortadan …

AIDS’te tedaviye giden yolda dev adım! HIV bitecek mi?

Avustralya’nın Melbourne kentinde bulunan Doherty Enstitüsü’nde gerçekleştirilen bir araştırma, HIV tedavisinde tarihi bir dönüm noktasına işaret etti. Bilim insanları, HIV virüsünün bağışıklık hücrelerinde gizlenmesini engelleyerek onu görünür kılan …

WhatsApp için yeni kalite ayarı

WhatsApp için yeni bir özellik sunulacak. Bu özellik, medya dosyalarının otomatik olarak hangi kalitede indirileceğini belirlemeyi sağlayacak.

WhatsApp’a yeni buton geliyor: Artık uygulamayı silmeye gerek yok

WhatsApp, mobil kullanıcıların uygulamadan çıkış sürecini kolaylaştıracak yeni bir özellikle gündemde. Yeni çıkış butonu, kullanıcı deneyimini kökten değiştirebilir.